Blåbärsbiskvier

Nya favoriten! Så gudomligt gott! Blev verkligen över all förväntan. Biskvier är gott, alla soreter, men än sålänge så är detta den godaste jag ätit!
 
 
 Blåbärsbiskvier 
Ca 25st
 
Botten
200g Mandelmassa
1 Äggvita
 
Fyllning
250g Smör 
2,5 dl Florsoker 
1 Äggula 
1/2 dl Blåbär 
150g Choklad 
 
 
 
Sätt ugnen på 175ºC. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. 
Riv mandelmassan i en bunke och tillsätt äggvitan. Blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten till små runda kakor,  precis i den tjockleken och storleken du vill ha då smeten inte växer eller smälter ut i ugnen. 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg. Låt sedan svalna. 
 
Låt smöret stå framme medan bottnarna bakas så det blir mjukt och lätt att använda. 
Vispa smör och florsocker jämt. Tillsätt äggulan. Vispa sedan i lite blåbär, "en näve" ugnefär. Tills de fått en fin blå/lila färg och det smakar blåbär, pröva dig fram .
När bottnarna har svalna ska fyllningen på. För att göra snygga biskvier så använder jag en tesked. Klicka på fyllning och drm skeden med det djupa mot biskvien så det blir fina och jämna toppar. 
När alla bottnar fått sin fyllning så ställ en de i frysen en stund för att vila och stelna till sig. 
 
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta sedan ut biskvierna ur frysen för att doppas i chokladen. Använd en sticka eller liknande att sätt i biskviens botten och sedan doppa biskvien i choklad. Toppa med blåbär, riven choklad eller bara låta dem vara enkla och snygga. Låt de sedan stå i kylen så chokladen stelnar. 
Servera som efterrätt eller tilltugg i den ljuva sommarvärmen! 
 
 
 
 
Visa fler inlägg