Chokladbollscupcakes Gästblogg, Esmeralda och Jenny (mest esmeralda)

Hej på er, Esters bloggläsare och övrigt löst folk!
Jag och Jenny (och lite Ester) har bakat denna fagra kväll. Ester hade grävt fram ett recept på chokladbollscupcakes! Resultatet blev riktigt stiligt och Ester ansåg att de höll en såpas hög kvalitét att de platsar på Wonderfulbaking! Receptet är på 10-12 muffins.
 
 
INGREDIENSER:
Till muffinsen behövs:
1,25dl mjöl
0,5 dl kakao
1,5 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
120 ml mjölk
40 g smör
1 krm salt
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk kaffe
 
Till chokladbollarna behövs:
2 msk kakao
100 g smör
3,5 dl havregryn
1 dl socker
4 msk starkt kaffe
1 msk vaniljsocker
kokos till dekoration
 
Till frostingen behövs:
60 g smör
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
50 g ljust choklad
120 g philadelphiaost
1 msk starkt kaffe
 
Börja med att skaffa två vänner. Har du inte två vänner så får du göra tre saker på samma gång. Det kan bli mycket att göra, men ge inte upp. Vi tror på dig!
Ge en vän i uppgift att göra muffinssmeten. Ge den andra vännen i uppgift att göra frostingen. Ge dig själv i uppgift att göra chokldabollarna (det är det bästa jobbet). 
Sedan blandar du ihop allt och då är muffinsen klara, har du gjort rätt så ska de se ut så här:
 
 
 
 
 
...näää skoja bara!
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla muffins ingredienser till en ganska lös smet. Smöret behöver inte smältas. (Tro det eller ej, det smälter i ugnen sedan!) Efter att du fördelat smeten i 10-12 muffinsformar så ska de in i ugnen i 12 minuter. Ta sedan ut dem och låt dem svalna.
 
Medan muffinsarna svalnar kan du göra frostingen och chokladbollarna. Gör 2 chokladbollar för varje muffin. Hälften av chokladbollarna ska vara ganska små, eftersom de ska vara till dekoration. När du gör frostingen så är ett förslag att använda chokladsås istället för choklad, eftersom du då slipper smälta chokladen. 
 
När du är klar med ovanstående borde muffinsen ha svalnat. Du ska då göra ett hål i varje muffin, där du ska trycka i en chokladboll. Använd en sked och tryck ihop muffinsen på mitten så att det blir en liten grop. När du gjort detta är det dags för frostingen som ska spritsas på chokladbollsmuffinsarna på ett vackert och kreativt sätt! Dekorera till sist med de mindre chokladbollarna som rullats i kokos innan. Ditt mästerverk är fullbordat, bra jobbat!
 
HÄLSNINGAR FRÅN JENNY OCH ESMERALDA.
 
 
Visa fler inlägg