Pepparkaksrulltårta

Julen börja närma sig med stormsteg. Har ni börjat handla julklappar än? Eller är du en sådan som köper presenter i sista sekund? Förra året hade jag allt under kontroll den första december, är inte riktigt så detta året. 
Men julbaket är i fullfart! Denna härliga bakelse är perfekt till glöggfikat. Mjuk och god med en härlig fyllning. 
 
 
 
 
Pepparkaksrulltårta 
 
Rulltårtan: 
 3 Ägg 
1,5dl Socker 
0.5dl Mjölk 
1,5tsk Nejlika 
2tsk Kanel 
2tsk Ingerfära 
2dl Vetemjöl 
1tsk Bakpulver 
 
Sätt ugnen på 250ºC och klä en ugnsform med bakplåtspapper. 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet och kryddorna och vispa lätt. Sikta till sist i mjölet och bakpulvret och blanda lätt samman. Häll i smeten i ugnsformen. 
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. När kakan är färdiggräddad så vänd den på ett bakplåtspapper som är pudrat med socker. Låt svalna. 
 
Fyllning: 
2dl Grädde 
100g Philladelphiaost 
0,5dl Lingon 
0,5dl Florsocker 
 
Vispa grädden och tillsätt philladelphiaosten. Blanda ihop lingonen och florsockret och värm lätt i en kastrull. Vänd i gräddblandningen. Bred ut fyllningen över kakan. Rulla sedan ihop. Toppa med lingon. 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Sigrid:

Gud vad gott det ser ut! Så snygga bilder också!

Svar: Så god var den!
Tack! Värmer! ☺️
God jul och gott nytt år på dig! 🎅🏼
Ester