Hallonsorbet

Det är inte mycket som man orkar i denna värmen, inte för jag klagar, älskar vädret, men det är inte bakväder. Det är ligga i solen vid stranden och ha det gott väder! Men om man ni vill baka i denna värmen så tycker jag man ska göra glass! Svalkande, behövligt och så gott! 
Igår så gjorde jag denna friska hallonsorbet! Så god och så behövlig! Och busenkelt! 
 
 
Hallonsorbet
 
2,5dl Socker 
2,5dl Vatten
500g Hallon 
1 Citron 
1 Äggvita
 
Värm upp socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en sockerlag. Låt svalna. Om man använder sig av frysta hallon så häll i dem innan sockerlagen hunnit svalna, då tinar hallonen snabbt. Mossa hallonen i sockerlagen och sila sedan av blandningen i en sil till en annan bunke. 
Vispa upp äggvitan till ett vitt och fluffigt skum. Vänd sedan i äggvitan i hallonblandningen. 
Sedan gör man på två olika sätt beroende på vad man har hemma. Antingen häller man i blandingen i en glassmaskin och låter den sköta jobbet. Annars så häller man blandingen i en bunke och ställer in i kylskåpet och rör om då och då för att sorbeten ska få en fin konsisten. 
Servera kall och gärna med solvarma hallon! 
 
 
Visa fler inlägg