Päron- och Hallonkaka

Idag har min mor namnsdag så tänkte att jag skulle baka något. Det blev en päron och hallonkaka! Fick faktiskt ihop tillräckligt mycket hallon från trädgården så jag kunde göra kakan. Vintern har varit hård här hemma och det har verkligen tagit på både hallon och blåbär. Men fick ihop så jag klarade mig och kakan blev mycket god!
 
 
 
 

Päron- och Hallonkaka
3 Ägg
2 dl Socker
3 Bittermandlar
250g Kesella vanilj, 7,5 %
1 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
150g Hallon
1 Päron
25g Flagad mandel
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en form med avtagbar botten som har måttet 22cm i diameter.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll i kesellan. Riv sedan i bittermandlarna fint med hjälp av ett rivjärn. Rör i mjöl och bakpulver i smeten. Vänd sist i hallonen med hjälp av en slickepott. Vänd försiktigt så att inte hallonen går sönder, går dem sönder blir det en rosa kaka. Häl smeten i formen. Dela päronet i fina klyftor och sprid ut över smeten. Toppa sedan kakan med mandeln.
Låt kakan gräddas i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Håll ett öga på den, jag lät min smita iväg och den fick lite för mycket färg, men ändå underbart god!
Servera med vaniljvisp eller grädde.
 
 
 
Visa fler inlägg