Fransk nougat

Nu kommer äntligen det första recept för 2015! 
 
 
Detta recept är faktiskt rätt så svårt, jag tycker faktiskt inte jag riktigt lyckades till fullo, men gott blev det! Receptet är från Leila och när hon gjorde det så använde hon sn bakmasikn, själv så äger jag inte en sådan så fick bli med hjälp av en elvisp, kan väl säga att det blev nästan som ett träningspass och elvispen blev brännhet! Men som sagt, de blev både goda och fina! 
 
 
 
Fransk nougat 
 
2,75 dl Socker
1 dl Honung
1 dl Glykossirap
1 dl Vatten
2 Äggvitor
½ dl Socker
100 g Pistagenöt naturella utan skal
130 g Skållad sötmandel
130 g Skalade hasselnötter
Florsocker 
 
Sätt ugnen på 150ºC. 
Häll socker, honung, sirapen och vatten i en kastrull och koka upp. Denna sockerlag ska upp i temperaturen 148ºC så använd en kökstermometer. Håll koll så det inte kokar över. 
Visap ihop äggvitorna och sockret till en maräng. 
När sockerlagen har kommit upp i temp ska den hällas i marängen, sakta under omrörning. Se till att inte bränna dig, det är varmt! Nougaten ska blandas ihop i ca 10 minuter. 
Lägg alla nötter på en bakplåt och rosta i ugnen i ca 5 minuter. Vänd sedan i dem i nougaten. 
 
Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Pudra på florsocker på nougaten och lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut nougaten till önskad tjocklek. Låt svalna något och skär sedan nougaten i fina bitar. 
Förvaras i en burk i rumstemperatur. 
 
 
Visa fler inlägg