Kärleksmums

Länge sedan det blev uppdaterat, me jag har varit utanför Sveriges gränser och sett mig om i världen lite. Det blev en tur med vännerna till Sardinien och vi har haft det underbart! Matkulturen i Italien är så underbar och är verkligen värt att åka dit för den som är matintresserad!
  Igår när jag kom hem blev det en kvällsfika med dessa godingar. Kärleksmums är en av det bästa kakorna, jag är en chokladälskare och kaffefrostingen lyfter kakan till himmelen! 
 
 
 
Kärleksmums
150 g Smör
3 Ägg
2,5 dl Socker
0,5 dl Solrosolja
0,5 dl Mjölk
3 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ungsform 25x30cm med smör och kokos.
   Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pöisgt. Vispa sedan i smöret, solrosoljan och mjölken ner i äggblandningen. Sikta sedan i mjölet, kakaon, bakpulvret och saltet i smeten. Vispa till en jämn och luftig smet och häll i en smörjda formen. 
  Grädda kakan mitt i ugnen 25 minuter och låt den sedan svalna i formen. 
 

Frosting
75 g Smör
0,75 dl Starkt kaffe
0,5 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
4 dl Florsocker

Kokos

 

Medan kakan svalnar är det tid för att göra frstingen.
  Smältsmöret i en kastrull och häll i kaffet. Vispa i kakaon och vispa tills alla klumpar är borta. Häll sedan i vaniljsockret och florsockret i kastrullen och rör om till en jämn smet. Häll över frostingen över den något avkylda kakan. Häll därefter på en rikligt lager med kokos. Dela kakan i så stora eller små bitar du tycker passar. Servera sedan till en härlig fika!
 
Visa fler inlägg