Kladdkaka med kokosbotten

Godmorgon! Idag ska det bli en fin dag och jag kommer tillbringa den ute på fotbollsplanen. Hoppas vädret håller i sig så jag även kan få sola lite imorgon. 
 
Igår så bakade jag denna ljuvliga kladdkaka. Älskar kokos och choklad tillsammans så den kombon var perfekt. Den är väldigt kladdig så den måste stå i kylen över natten eller från morgon till kväll för att den inte ska rinna ut, sedan kan man ju självklart grädda den lite längre men ärligt talat så är kladdkakor godast dagen efter. 
 
 
Kladdkaka med kokosbotten 

Kokosbotten
50g Smör 
1,5dl Socker 
2 Ägg
1tsk Vaniljsocker 
200g Kokos
 
Kladdkakan
100g Smör 
2 Ägg 
2,5dl Socker 
1,5 dl Vetemjöl 
2tsk Vaniljsocker 
5msk Kakao
 
Sätt ugnen på 150ºC och smöra en springform med kokos. 
 
Börja med kokosbotten. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan äggen, vaniljsockret och sist kokosen. Tryck ut det i springformen och börja med kladdkakan. 
  Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan mjölet, vaniljsockret och kakaon. Tillsätt sist smöret. Häll smeten över kokosbotten och grädda i mitten av ugnen i 35-40minuter. 
 
Ta gärna ut kladdkakan när den fortfarande är rinnig och låt den sedan svalna till rumstemp. Låt den sedan stå över natten eller dagen för att den ska bli perfekt kladdig och seg, den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge! 
 

 
 
 
 
 
Visa fler inlägg