Påskcupcakes

Glad påsk allesammas! Hoppas veckan och helgen har varit till belåtenhet. Själv har jag haft fullt upp med både jobba, körlektion och döma fotbollsmatcher, så det har inte blivit mycket mer bak än chokladbollar till kvällsmat... Men igår såg jag massor av vänner som bakade påsktårtor och muffins så då ska jag inte vara sämre. Cupcakes fick det bli och sjävlklart ska de vara påskfina nu i denna årstid! 
 
 
 
 
Påskcupcakes 
 
Muffins
100g Smör 
2 Ägg
120g Socker 
300g Vetemjöl 
2 tsk Bakpulver 
0,5 krm Äkta vaniljpulver (funkar med 2 tsk Vaniljsocker också) 
1 krm Bakpulver 
0,75dl Mjölk
 
Sätt på ugnen på 200ºC och klä en moffinsplåt med 12 muffinsformar.
  Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan smöret och rör ihop. Tillsätt vetemjölet, bakpulvret och vaniljen. Vispa till en jämn smet och tillsätt sist mjölken. 
  Fördela smeten jämnt i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter (kontrollera med en sticka om muffinsarna är klara, smet på stickan = ej färdiga. Ej smet på stickan = färdiga!) 
  Låt muffinsarna svalna, ta gärna ut dem från muffinsplåten, då svalnar de fortare. 
 
 
Frosting 

90g Philadelphiaost 
40g Smör, rumstemp. 
5dl Florsocker 
1tsk Vaniljsocker 
Pastellfärg 
Chokladägg 
 
Medan muffinsarna är i ugnen, ta upp smöret och låt det ligga i rumstemp. 
  Vispa ihop philadelphian med smöret. Tiillsätt sedan florsockret och vaniljsockret, vispa ihop till en jämn smet.
  Fördela frostingen i skålar (beroende på hur många färger du vill använda) och häll i pastellfärgen och rör om tills frostingen fått den nyans du vill ha.
  Spritsa på frostingen på muffinsarna när muffinsarna har svalnat. Dekorera med chokladägg.  
 
 
Visa fler inlägg