Kärlekskladdkaka

Kärlek är ju choklad, i alla fall i godisvärlden. Som ni säkert redan vet älskar jag choklad och tycker om att blanda choklad men just choklad. Denna kaka har jag drömt om länge. Älskar kladdkaka och älskar galcyren på kärleksmums. Kladdigt, segt och choklad möter sött, glacyr och kaffe. Blir inte bättre!
 
Denna godingen är dock väldigt mastig. En bit och sedan är man proppmätt! Men det är så värt att ha matkomma för denna ljuvliga skapelse! 
 
 
Kärleksmumskladdkaka 

Kladdkaka
2.75 dl Socker
1 krm Salt
2tsk Vaniljsocker
0,5 dl Kakao
1,75 dl Vetemjöl
100 g Smör
2st Ägg
 
Sätt ugnen på 150ºC. Smöra och mjöla en lite springform 20cm i diameter.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smöret och blanda till en smulig smet. Tillsätt sist äggen och rör om till en kladdig glansig smet. 
Häll smeten i formen och grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen. Låt sedan svalna. 
 
Glacyr 
50 g Smör
0,5 dl Starkt kaffe
2,5 msk Kakao
0,5 msk Vaniljsocker
2,75 dl Florsocker
Kokos 
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan resten av ingredienserna i kastrulen på låg värme. Rör om tills den har tjockna men låt den aldrig koka, svag värme hela tiden. Häll sedan glacyern på kladdkakan och toppa allting rikligt med kokos. 
 
Bäst är det, som alla andra kladdkakor, efter en dag i kylen. Då har den satt sig ordentligt och glacyren har gift sig med kladdkakan. Mums! 
 
 
En närbild på hur underbart det verkligen är. Glacyren som sjunker in och gifter sig  med kladdkakan ger en helt otrolig smaksensation. Kokos på det, ja det blir inte bättre! 
 
 
 
 Baka och njut mina vänner, det är vi alla världa. 
Visa fler inlägg