Morotskaka

Två recept med samma ingrediens, jajamen MOROT! Väldigt roligt att baka med rotfrukter, har ju tidigare bakat med rödbetor som också blec väldigt lyckat! Undra vad det blir här näst, några förslag?
 
Detta receptet stå i min mors underbara kokbok som jag ofta läser och använder när jag ska baka.
 
 
Morotskaka

2 Ägg
2 dl Socker
2 dl Mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk Kanel
1 tsk Bakpulver
3 dl Rivna morötter
 
Glasyr
75g Philadephiost 
50g Smör i rumstemp
2,5 dl Florsocker 
1 tsk Vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader 
  Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan mjölj, bikarbonat, kanel och bakpulver. Riv sedan morötterna och häl i. Vispa om tills alla ingredienser har beblandad sig. 
   Häll smeten i en smörad form, grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. När kakan står i ugnen så kan man ta upp smöret så är det i rumstempratur när kakan är klar och står på svalning. Medan kakan svalnar är det dags för glasyren.
   Häll ner philadelphiaosten i en skål tillsammans med smöret. Häll på florsockret och vanlijsockret. Vispa tills det har blivit en jämn glasyr. Bred sedan ett tjockt lager med glasyr på kakan. Servera och njut!
 
 
Visa fler inlägg