Mörk chokladtryffel

Bäste mot allt godissug är mörk choklad! Det är något som är sött men ändå något men inte äter för mycket av p.g.a. den mörka smaken. Så denna veckan har jag gjort mörka chokladtryfflar som jag har ställt fram på bordet i vardagsrummet som man kan ta när man känner att suget börjar komma.
   Mörk chokladtryffel äter man ju inte bara för att det hjälper mot godissuget, det är ju otroligt gott också! Efter en lång dag i skolan eller på jobbet är det väldigt härligt att avnjuta en kopp te och en chokladtryffel för att varva ner.
 
 
Mörk chokladtryffel
 
200g Mörk choklad.
1 dl Grädde
1 msk Vaniljsocker
Ev. 2-3 msk smaktillsatts, ex punsch, apelsinlikör.
Kakao till garnering
 
 
 
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och häll ner chokladen. Rör om blandningen jämn med en slickepott. Vispa sedan ner vaniljsockret och den eventuella smaktillsatsen. Jag använde en apelsin och rev ner skalat och 2 msk saft från apelsinen.
    Låt blandningen svalna i kylen någon timme. Ta sedan upp och om blandningen blivit för hård, mixa den i en mixer eller vispa den men elvisp, då blir den enklare att arbeta med. Rulla sedan små bollar, blir ca 20 st, och rulla i kakaon. Det fina med chokladtryfflar är att dem inte behöver vara perfekt runda, utan alla ser lite olika ut. Då känns det mer hemmagjort och speciellt.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Godis
Taggar: Bakning, Chokladtryffel, Mörk chokladtryffel, Tryfflar
Visa fler inlägg