Pannacotta i tre smaker

Då ska vi fira in det nya året! Själv så ska jag tillbringa kvällen med mina två bästa vänner och vi ska äta gott, dricka gott och bara ha det gott! Sedan ska vi gå ner och se på fyverkerierna vid tolvslaget och skåla in det nya året! 
För min del har år 2014 varit ett toppen år! Jag har utvecklats som en person oerhört och även öppnat många nya dörrar inför år 2015. 2015 kommer bli ett år jag sent kommer glöma. Jag ska ta studenten, börja på högskolan, flytta ihop med min pojkvän, börja spela fotboll igen och en massa mer! Som jag längtar! 
 
Men nu till det vi alla längtat efter: Nyårsdesserten! 
Ikväll kommer jag och mina vänner avsluta våran middag med denna läckra blandning! En pannacotta i tre smaker. Riktigt längtar tills ikväll! 
 
Smakerna är: chokld, vanilj och blåbär. Man behöver inte avansera som jag gjort genom att låta pannacottan stelna på snedden, men jag tänkte att man kan göra den lite mer speciell nu när det är nyår.
 
 
Pannacotta i tre smaker 
4 glas
Choklad: 
1,5dl Grädde 
1msk Vaniljsocker 
50g Choklad 
1 Gelatinblad 
 
 
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Värm upp grädden och sockret. Lägg i chokladen, rör om tills chokladen har smält. Kläm ut vattnet ur gelatinbladet och lägg i gräddblandningen och rör om tills gelatinbladet har smält. Häll i pannacottan i fyra glas och låt stelna i kylen 2 timmar. 
 
Vanilj
1dl Grädde 
1dl Mjölk 
2tsk Vaniljsocker 
1msk Socker 
1,5 Gelatinblad 
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm upp grädden, mjölken och sockret. Blanda i vaniljsockret. kläm ut vattnet ur gelatinbladen och lägg i blandningen. Rör om tills gelatinbladet har smält. Låt pannacottan svalna en aning innan du häller på den i glaset, är den för varm så smälter den chokladpannacottan som har hunnit stelna. Låt stelna i kylen 2 timmar. 
 
Blåbär
1,5dl Blåbär 
1,5dl Grädde
1msk Socker 
1,5 Gelatinblad 
 
Lägg 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm upp grädde och sockret. Mosa blåbären och tillsätt den i gräddblandningen. Kläm ut vattnet ur gelatinbladen och lägg i blandningen. Rör om tills gelatinbladet har smält. Låt pannacottan svalna en aning innan du häller på den i glaset. Låt stelna i kylen 2 timmar. 
 
Topppa pannacottan med blåbär innan servering! 
 
 
 
 
GOTT NYTT ÅR! 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Desserter
Taggar: Blåbär, Choklad, Efterrätt, Nyårsdessert, Pannacotta, Pannacotta tre lager, Pannacotta tre smaker, Vanilj
Visa fler inlägg