Vit chokladkladdkaka

Vilken morgon. Hade morgonfrukost med mina två kära vänner. Sedan blev det en kort morgonpromenad med valpen. Höstkänslorna börjar komma nu väldigt mycket. Ganska mysigt ändå. Igår var jag och kompisarna på Tabata, en intervallträning i grupp, mycket rolig! Känns idag också, vilket är trevligt. Sedan när vi varit duktiga så åkte vi hem till mig för att ha tjejkväll. Så mysigt, tv-tittande, mycket prat och skratt, så behövligt. Gillar även när det händer något mitt i veckan. 
 
Tjejkvällens mys bestod av denna skapelse, vit chokladkladdkaka. Så gott och med hallon till blir det mycket bra. Väldigt enkel, väldigt gott och väldigt lätt att äta i mängder. 
 
 
Vit chokladkladdkaka 

2 Ägg
1,5 dl Socker
1 msk Vaniljsocker 
2,5 dl Vetemjöl 
100g Smör 
200g Vitchoklad
 
Sätt ugnen på 175ºC och smöra och mjöla en springform. 
 
Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljsockret och vetemjölet och blanda till en ganska fast smet. Smält smöret och lägg sedan i chokladen och rör om tills det har smält. Detta kommer skära sig men det är inte konstigt med den mängden smör till den mängden choklad, så var inte orolig! Tillsätt choklad och smörblandingen i smeten och rör om.
 
Häll smeten i springformen och grädda sedan mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kakan sedan svalna och låt stå i kylen några timmar innan servering, detta för att den ska vara seg och kladdig. 
 
 
Servera gärna med grädde och hallon. Eftersom kakan är ganska söt är det väldigt gott med något syrligt till. Sedan blir det mycket vackrare om man dekorerar kakan, istället för att servera det i en skål brevid. 
 
 
Visa fler inlägg