Äppel- och Kanelsaft

Julen närmar sig. Har ni fått snö än? Det har inte vi. Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt? En varm söt dryck som är perfekt för dem som inte gillar glögg. Perfekt att värma men även god kall. 
 
 
 
Äpple och Kanel saft
 
kg Svenska  äpplen
0,5 liter vatten
0,5 st  citron, saften,
1 st  kanelstång
dl  strösocker
 
Skölj och skala äpplena och sedan dela dem i halvor. 
Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder. 
Sila ned saften genom en silduk till en bunke. Koka upp igen och rör ner sockret och rör om tills sockret har löst upp sig. Tappa upp på flaska. 
Saften blandas med vatten, en del vatten och en del saft. Saften förvaras kall men går att värma upp för att drickas varm.