Mörk kladdkaka med päron och mandel

Ännu en kladdkaka. Denna härligheten är en mer vuxen-kladdkaka. En mörkare smak av choklad med härliga höstpäron och mandet. En riktig goding i höstmörkret. 
 
 
Mörk kladdkaka med päron och mandel 
 
150g Smör
2,75dl Strösocker
2 dl Vetemjö
1,5 dl Kakao
0,5 tsk Salt
1 tsk Vaniljsocker 
2 Ägg
1-2 Päron 
Flagad mandel 
 
Sätt ugnen på 175ºC. Smöra och mjöla en springform. 
Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop socker, mjöl, kakao, salt och vaniljsockret i en skål. Tillsätt det smälta smöret och vispa runt. Tillsätt äggen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i springformen och smeta ut jämnt. Dela päronen i skivor och tryck ner i ett fint mönster i smeten, Toppa med mandelen. 
Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Lår svalna.