Mörk kladdkaka med päron och mandel
Ännu en kladdkaka. Denna härligheten är en mer vuxen-kladdkaka. En mörkare smak av choklad med härliga höstpäron och mandet. En riktig goding i höstmörkret.

Mörk kladdkaka med päron och mandel
150g Smör
2,75dl Strösocker
2,75dl Strösocker
2 dl Vetemjö
1,5 dl Kakao
1,5 dl Kakao
0,5 tsk Salt
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
1-2 Päron
Flagad mandel
Sätt ugnen på 175ºC. Smöra och mjöla en springform.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop socker, mjöl, kakao, salt och vaniljsockret i en skål. Tillsätt det smälta smöret och vispa runt. Tillsätt äggen och rör om till en jämn smet. Häll smeten i springformen och smeta ut jämnt. Dela päronen i skivor och tryck ner i ett fint mönster i smeten, Toppa med mandelen.
Grädda i mitten av ugnen 20 minuter. Lår svalna.

