Kardemummakaka med brynt smör, jordgubbar och vit choklad
Bevara sommaren genom att baka med sommarens frukter och bär. Frys även in så att man kan njuta av sommarsmaker resterande tid av året.
Denna kaka är perfekt att baka och bjuda på när det knackar på dörren. Den passar alla, stora som små! Den är sommrig och smakar som något som farmor bjuder på ute på sitt sommarställe. Mums.

Kardemummakaka med jordgubbar och vit choklad
2 Ägg
2 dl Rörsocker
75g Smör
1 dl Mjölk
3 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1 tsk Vanlijsocker
2 tsk Kardemummakärnor
250g Jordgubbar
150g Vit choklad
Sätt ugnen på 175ºC. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och rörsocker riktigt pösigt och luftigt.
Bryn smöret i en kasrull, tills det fåt den härligt gyllenbruna färgen. Tillsätt sedan mjölken. Häll i smet-spadet i äggsmeten och blanda. jämnt och fint.
Mortla kardemummakärnorna. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemuman i en bunke. Sila sedan i mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt och lätt så inte luften försvinner ur smeten.
Skiva jordgubbarna ganksa tjockt och hacka chokladen grovt. Häll smeten i långpannan och toppa med jordgubbarna och chokladen.
Grädda i nedre delen av ugneni 35 minuter.
Låt sedan svalna och skär upp den i små fina rutor.
Grädda i nedre delen av ugneni 35 minuter.
Låt sedan svalna och skär upp den i små fina rutor.

Ta med kakan ut på picknick nu medan sommaren ännu är kvar. Servera med en lite vaniljvisp eller varför inte halvsmält glass?
