Hallonbiskvier
Sensommar och vädret är verkligen fantastiskt. Augusti har verkligen levererat! I fredags gjorde jag min sista dag på mitt sommarjobb, har jobbat hela sommaren men har varit så roligt och inte det minsta jobbigt. Så var med blandade känslor jag gick ut genom dörren.
Men väl hemma möttes jag av min nya dator! Ska börja plugga till hösten och behöver en dator, har inte haft en sedan maj, mycket därför jag inte bloggat, och äntilgen är den här! Ska bli så roligt att lära sig något nytt och få se resultatet av det också!
Men nu till det viktiga! Dagens bak! Det har varit ett otroligt bra bär-år i år och jag har försökt att ta vara på en del av naturens godheter. Mycket kan man självklart baka med och det har jag gjort. Denna gången blev det hallonbiskvier. Ett litet sött och mastigt tilltugg till sommardrycken på altanen!

Hallonbiskvier
Ca 25st
Botten
200g Mandelmassa
1 Äggvita
Fyllning
250g Smör
2,5 dl Florsoker
1 Äggula
Hallon
150g Choklad

Sätt ugnen på 175ºC. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Riv mandelmassan i en bunke och tillsätt äggvitan. Blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten till små runda kakor, precis i den tjockleken och storleken du vill ha då smeten inte växer eller smälter ut i ugnen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg. Låt sedan svalna.
Låt smöret stå framme medan bottnarna bakas så det blir mjukt och lätt att använda.
Vispa smör och florsocker jämt. Tillsätt äggulan. Vispa sedan i lite hallon, "en näve" ugnefär. Tills de fått en fin rosa färg och det smakar hallon, pröva dig fram .
När bottnarna har svalna ska fyllningen på. För att göra snygga biskvier så använder jag en tesked. Klicka på fyllning och drm skeden med det djupa mot biskvien så det blir fina och jämna toppar.
När alla bottnar fått sin fyllning så ställ en de i frysen en stund för att vila och stelna till sig.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta sedan ut biskvierna ur frysen för att doppas i chokladen. Använd en sticka eller liknande att sätt i biskviens botten och sedan doppa biskvien i choklad. Toppa med hallon, riven choklad eller bara låta dem vara enkla och snygga. Låt de sedan stå i kylen så chokladen stelnar.
Servera som efterrätt eller tilltugg i den ljuva sommarvärmen!

Mums :D