Tigerkaka

Hösten är här sin ordning. Sommaren har gått fort men nu är det tid för höstmys. Träden börjar smått gulna, dagarna blir allt kortare och temperaturen sjunker. Men hösten gör att det blir allt mysigare att baka en kaka och mumsa på med en kopp te när kvällen smyger in. 
  
Idag blir det dock inte mys och ta det lugnt. Idag ska jag på möte och eftersom det är jag som anordnar det så får även jag stå för fikat! Till ett möte ska det vara enkelt, bara en lätt kaka att ha medans man lyssnar. Då passar denna perfekt! En Tigerkaka som passar alla! Så gott och vad jag tyker, perfekt till tillfällen som ikväll. 
 
 
 
Tigerkaka 

200g Smör 
2,5 dl Socker 
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg 
4 dl Vetemjöl 
1 tsk Bakpulver 
1 dl Mjölk 
 
2 msk Kakao
1 msk Vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175ºC och se till att gallret är i nedre delan av ugnen. Smöra och mjöla en form, antingen en avlång eller en rund. 
 
Vispa smöret poröst tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan äggen och vispa om. Tillsätt sedan mjölet och bakpulret. Häll sedan i mjölken och rör om till en jämn smet. Fördela smeten hälften hälften i två skålar. Häll i ena skålen kakao och vaniljsocker och rör om. 
 
Häll en lite av den ljusa smeten i formen och sedan den bruna, varva så tills smeten är slut. 
Grädde i nedre delen av ugnen i ca 1h.