Hemmagjord nutella

Tiden springer iväg och jag hinner inte med min älskade blogg! Men snart är det sommar och då ska jag baka och blogga så ofta jag kan! Idag blir det ett recept på hemmagjord nutella som man kan ha i muffins, frosting, kakor eller bara på en rostad macka. 
 
Smaken är inte som nutella som man köper i affär, denna har en rikare smak av hasselnöt som är otroligt god i många bakverk! 
 
 
Hemmagjord nutella
 
200g Hasselnötter 
2dl Florsocker 
1dl Kakao
1msk Vaniljsocker 
0,5krm Salt 
3-4msk neutral matolja
 
Sätt ugnen på 200ºC.
  Häll ut hasselnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 10 minuter. Ta sedan ut dem och låt svalna.
  När nötterna har svalnat så lägg dem på en kökshandduk och vik ihop den. Rulla duken mellan händerna och bänken så att hasselnötterna gnids mot varandra och skallar av sig skallen. Försök få bort så mycket skal som möjligt, men lite skal kvar kan det vara utan problem. 
  Mixa sedan sönder nötterna. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna och mixa ihop dem. Tillsätt sedan olja lite i taget tills man fått en bra och len konsistens på nutellan. 
  Förvara nutellan i en förseglad burk svalt och mörkt. 
 
 
 
 
 
#1 - - Marie Bergman:

Mums, det får jag ta och testa någon gång känner jag :)

#2 - - Tess:

Mums, vad gott! :) Kram

Svar: Väldigt gott! Och som sagt, perfekt till bakning! Kram!
Ester

#3 - - biggeros:

Tack snälla för tipset! Låter enkelt.

Svar: Är enkelt också! Blir en tydligare hasselnötsmak än nutella man köper i affären :)
Ester

#4 - - Leila:

Ser gott ut! Säkert gott att fylla bullar med :) Ska jag testa, lite kommande kalas att baka till, blir nog perfekt till det.
//Leila

Svar: Ja men det var en bra idé! Får vi pröva! ;)
Ester

#5 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Åh! Här i Italien använde man sig av nutella i många av sina bakverk - så det här ska jag verkligen prova så att jag kan imponera på kollegor och vänner! :)

#6 - - Louise:

Wow ser jättegott ut! Det måste jag testa :D Köper aldrig nutella i affären för jag gillar inte riktigt att äta det på macka. Men kanske funkar som topping på någon kaka.

Svar: Ja finns massor av recept på bakelser med nutella, och med hemmagjord nutella blir det ju lite extra! :)
Ester

#7 - - Joe:

WOw så gott! De ska jag testa :)

#8 - - Veronica:

Åh vad gott =)

#9 - - Ebba :

Åh vad gott, det där ska jag testa göra!

#10 - - Emma ❀ My Inspiration:

Åh vilken rolig idé! :) Tack för tipset!

Svar: Haha inga problem! ^^
Ester

#11 - - Felicia :

Gjorde också egen nutella för någon dag sen, så gott ju! Men fick stå länge och försöka få av skalet.. men det var det väl värt. Vet du varför det är så viktigt att få bort skalet? kram

Svar: Ja den är riktigt god!
Ja, skalet tog en stund, men efter dem har rostas så gick det relativt lätt. Tar man inte bort skalet blir smaken väldigt besk, vilket inte är gott när man vill ha något sött :)
Ester

#12 - - camilla å:

Har velat göra det länge nu men nu är det dags!! Ska testa ditt recept. Hur länge tror du den hållet?

Svar: Låter bra! Bra fråga.. Har man den i kylen så håller den säkert 2-3 veckor :)
Ester

#13 - - Henrietta:

Åh gud så gott!

#14 - - Anna:

Ser fantastiskt gott ut… Den sparar jag för framtida test :)

Svar: Det låter väldigt bra det!
Ester

#15 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Jag älskar kombinationen choklad och hasselnöt, och gör själv ofta nutella (utan socker). Mums!

#16 - - Emma :

åh så gott :)

#17 - - Elina:

SKA SÅ TESTA DETTA, vem älskar inte Nutella liksom?!?!

#18 - - JUNITJEJ:

Så gott!

#19 - - MissMiDell:

vilket bra tips! ska absolut testa detta!

Kika gärna in en runda hos mig och lämna ett spår om du får en minut över<3

#20 - - Ellinor:

Guuuud så gott! Måste verkligen testa detta recept, tack! :))

#21 - - ekochic.se:

Mm mums!

#22 - - Matilda:

måste testas!!