Chokladtårta med fruktmousse
Tårtbakning är inte min bästa sida men denna blev helg okej! God var den men fin kan jag väl inte påstå. Ganska lätt att göra om man är organiserad och har ett bra upplägg. Själv blev det kaos i köket och en sväng till affären för att handla något som saknades. Men resultatet blev super och här kommer det!
Chokladtårta med fruktmousse

Tårtbotten
2 Ägg
2 dl Socker
1dl Mjölk
50g Smör
2,5dl Vetemjöl
0,5 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
Sätt ugnen på 175ºC. Smöra och bröda en springform 18-15cm i diameter.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken och vispa om till en jämn smet. Tillsätt sist mjölet, kakaon och bakpulvret. Häll smeten i springformen.
Grädda ugnen i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt sedan svalna.
Fruktmoussen
4 dl Grädde
2 Äggulor
0,5 dl Socker
3 Gelatinblad
5 st Passinosfrukter
150g Hallon
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa sedan äggulorna och sockret pösigt i en annan bunke. Vänd sedan ner äggsmeten i grädden. Gelatinbladen som nu är mjuka ska smältas i en kastrull med en skvett vatten och sedan hällas ner i blandingen. Dela upp blandnignen i de två bunkarna.
Passinosfrukterna ska silas och saften från passionsfrukterna och sedan tillsättas i en av bunkarna. Hallonen ska också silas och saften från hallonen ska ner i den andra bunken. Ställ sedan in skålarna i kylen.
Vit chokladganache
200g Vit choklad
2-3 dl Grädde
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden hårt och vänd sedan i den smälta chokladen.
Montering
Hallon
Skär upp tårtbotten till tre lock. Lägg det första locket på ett tårtfat och lägg sedan på ett jämnt lag av den första moussen. Lägg sedan på andra locket och gör samma sak med den andra moussen. Tredje locket ska på och nu ska tårtan täckas av den vita chokladganaechen. Se till att inte något mörkt syns utan hela tårtan ska vara täckt. Toppa sedan med massor av hallon!

Kikade in vid din monter på mässan idag! Fantastiskt fin och likaså din blogg. Har bläddrat igenom arkivet. Nu blir det bakning!! :D Tack för underbara bilder och inspiration!
Kram