Prinsesstårta med rabarberkompott

Hej alla glada! Sommaren är här! 
Jag har legat sjuk nu i en vecka och har ite lyft ett finger... Men förra veckan så fyllde en av mina bästa vänner år, så självklart skulle jag baka tårta! Fick bli en tårta som jag läste i Buffé för någon månad sedan. Gjorde lite ändringar och resultatet blev helt okej! För att aldrig ha bakat en marsipantårta förr är jag väldigt nöjd! 
 
 
 
Prinsesstårta med rabarberkompott
Botten 
4 Ägg
2dl Socker
1dl Vetemjöl 
1dl Potatismjöl 
1tsk Bakpulver 
Skal från 1 citron

Sätt ugnen på 175ºC och smöra och mjöla en form med 24cm i diameter. 
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan de båda mjölen tillsammans med bakpulvret. Riv i skalet från citronen och häll sedan i formen. 
Grädda tårtbotten i ugnen 30 minuter. Använd en provsticka för att se om botten är färdig (stickan ska vara torr).
 
Rabarberkompotten 
250g Rabarber
250g Jordgubbar (Frysta eller färska)
1dl Socker 
0,5 tsk Vaniljpulver 
 
Under tiden botten är i ugnen gör man kompotten. 
Skölj och rensa rabarbern och dela sedan i 2cm stora bitar och lägg i en kastrull. Är jordgubbarna frysta så tinna upp dem i en mikro, sedan mosa jordgubbarna lite lätt och häll sedan i kastrullen. Tillsätt sedan sockret och vanlijen. Låt kompotten koka lätt i kastrullen i ca 10-15 minuter, rör om då och då. 
När kompotten fått en bra konsistens häll då över det till en bunke och ställ in i kylen så den hinner svalna till monteringen. 
 
Vaniljkräm
0,5tsk Vaniljpulver 
1msk Vaniljsocker 
1,5dl Grädde 
1,5dl Mjölk (3%) 
3msk Socker 
2 Äggulor 
1,5msk Maizena 
 
Blanda alla inredienser i en kastrull. Koka upp blandningen och rör om, sänk sedan temeparturen när du ser första bubblan. Blanda tills det har blivit en kast och fin kräm. Häll sedan vaniljkrämen i en bunke och låt svalna i kylen till monteringen. 
 
Montering 
Färdigkavlat marsipanlock. 
Jordgubbar 
5dl Grädde 
 
Vispa grädden.
När botten har svalnat, dela den i tre lika stora bottnar. Lägg första botten på serveringsfatet. Lägg på ett jämt lager av vaniljkrämen. 
Lägg sedan på den andra botten. Lägg där på ett jämt lager med rabarberkompoten och lägg sedan 4dl av grädden på rabarberkompotten. Sedan på med den sista botten. Täck tårtan med resterande grädde, lägg sedan på marsipanlocket. Jag försökte få bort vecken på marsipanen men eftersom jag hade ett färdigt marsipanlock så var det ganska svårarbetat samt lite för litet, men gör man sitt egna lock blir det säkert mycket bättre! 
Gör sedan fyra snitt i tårtans mitt och vik sedan ut snitten så det ser ut som blad, jag gjorde marsipanrosor och la i, men man kan självklart fulla hålet med jordgubbar. 
#1 - - Jessica - Mamma Till Prinsessan Molly:

Åh jag har kikat på en tårtan också! Var det svårt? Har heller aldrig gjort marsipantårta men skulle verkligen vara skoj att testa! :)

Svar: Nej det var det inte! Har man bara struktur och tålamod så kommer det gå super! Detta var min första marsipantårta och utefter resultatet så är jag nöjd! Du fixar det med! :)
Ester