Himmelsk jordgubbsmoussetårta på chokladbädd
Precis som det låter så är detta en himmelsk tårta! Luftig mousse och en smakrik chokladbotten toppat med underbara sommarbär, blir inte bättre!
Baka och njut!

Himmelsk jordgubbsmoussetårta på chokladbädd
Chokladbotten
100g Smör
2,25 dl Socker
1 msk Ljus sirap
2 Ägg
1,5 dl Vetemjöl
0,5 tsk Salt
1 dl Kakao
2 st Dubbeldaim
Sätt ugnen på 175ºC och smöra och bröda en springform på 24cm.
Värm smöret i mikron, det ska inte smälta utan bara bli väldigt mjukt. Vispa smör, socker och sirap ihop. Vispa sedan ner äggen. Krossa daimen och tillsätt den och de övriga ingredienserna i bunken. Bred ut smeten i springformen och sedan gärdda botten mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta sedan loss formen och skölj ur den så allt ströbröd försvinner, sätt sedan på formen igen.

Jordgubbsmoussen
4 Gelatinblad
5 dl Jordgubbar
3 Äggulor
2 dl Florsocker
4dl Grädde
Lägg gelatinbladen i blöt. Mixa sönder jordgubbarna till en fin purré. Vispa äggulorna och florsockret i en bunke. Värm upp gelatinbladen i en kastrull med lite av jordgubbspurrén och tillsätt i blandingen. Vispa grädden i en bunke, inte för hårt men luftigt. Vänd sedan i jordgubbsblandingen i äggblandingen och vänd om, vänd sedan ner grädden i jordgubbsblandningen. Häll sedan på moussen på chokladbotten. Sedan ska tårta stå i kylen minst 4 timmar innan servering, men går självklart bra att göra den dagen innan.
Toppa med jordgubbar och/eller andra bär innan servering.

Det ser ju galet gott ut!!! Du är inte bara duktig på att baka utan också jättebra på fotografering!