Citronkaka med sommarbär

Nästa vecka börjar sommarlovet och jag längtar så! Veckan kommer gå super fort eftersom alla dagar i veckan är bokade man mängder av olika saker! Självklart är en av sakerna bakning! På tisdag ska jag baka en tårta till klassen för att fira att vi snart har sommarlov. Så en tårta kommer någon gång nästa vecka dyka upp, så håll utkik! 
 
Nu till kakan som nu ligger i ugnen! Det är en sommrig kaka med cirton och sommarbär! Jag har valt hallon och björnbär för det var vad som fanns i frysen, men jordgubbar och blåbär eller några andr bär fungerar också, ju mer desto bättre! 
 
 
Citronkaka med sommarbär 
 
125g Smör 
3,5dl Socker 
3 Ägg
3,3dl Vetemjöl 
1msk Maizena 
1tsk Bakpulver 
1,5krm Salt 
2tsk Vaniljsocker 
150g Cream fresh
Saft och skal från 1-2 Citroner 
Färska eller frysta sommarbär 
 
Sätt ugnen på 175ºC och smöra och bröda en springform med diameter 22-24cm. 
Vispa smöret och sökret poröst. Tillsätt äggen en i taget under vispning. Sila sedan ner mjöl, maizena, bakpulver, salt och vaniljsocker i bunken, vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan cream fresh och skalet och saften från citron. 
Häll smeten i springformen och toppa bären uppe på. Är bären frysta häll dem i en skål och blanda i en matsked maizena och blanda så bären täcks av maizenan och sedan häll på kakan. 
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i 70-80 minuter. Börjar den få för mycket färg under resans gång så lägg över folie, då gräddas den bara och får inte mer färg. 
Låt kakan svalna och servera gärna med vaniljvisp.