Chokladsnittar
Ännu en småkaka! Detta är en av favoriterna från min sida, det är ju en chokladdsnitt, och vad är bättre än choklad?
Detta recept är ett handskrivit recept som min mamma skrivit i sin första kakbok. Receptet är väl annvänt och därav ibland svår att tyda, smör- och kakofläckar är ju inte det bästa ibland. Men det är något jag tycker är mysigt, handskrivit och välanvänt recept, det tyder i alla fall att receptet är bra!

Chokladsnittar
200g Smör
1,5dl Socker
5dl Vetemjöl
4msk Kakao
1tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 Ägg
Pärlsocker eller hackade hasselnötter
1 Ägg
Sätt ugnen på 175ºC. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop smöret, sockret och vetemjölet för hand på en köksbänk. Tillsätt sedan kakao, bakpulvret, vaniljsockret och ägget och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen ca 15 minuter i plastfolie.
Dela degen i sex. Rulla ut delarna till långa längder och lägg på plåtarna. Platta ut längderna och pensla med ägg. Strö sedan på pärlsocker eller hackade hasselnötter.
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Så fort längderna är färdigräddade så ska de skäras upp till snittar. Låt snittarna sedan svalna ordentligt innan avnjutning till fikat. Dessa kakor går även utmärkt att frysa in.

Dom är verkligen go'a. :)