Chocolate chip cookie dough brownie cake

Ska börja med tt säga att jag verkligen inte är någon höjdare på att baka tårtor. Inte en enda tårta jag gjort hittills har blivit vacker, men smakerna har funkat i alla fall. Denna tårta har jag hittat på bloggen A lovely cake som jag tidigare har skrivit om. Hennes tårtor är så mycket finnare än mig, så gå gärna in där och kolla för mer insperation! Som ni kan se är det verkligen inte den vackraste tårtan.
 
Denna tårta finns som sagt på hennes blogg. Där är den gjord som en liten tårta men jag gjorde den större samt ändrade lite på mängd och ingredienser. 
 
 
Chocolate chip cookie dough brownie cake
 

Browniebotten

50g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2,5 dl Socker
2 Ägg
1,5 dl Mjölk
1 dl Vatten
 
Sätt ugnen på 175ºC och smöra och bröda en springform med 22-24cm i diameter. 
Smält smöret och koka upp vattnet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan smöret och rör om. Vispa sedan i äggen och till sist häll i mjölken oc vattnet. Rör om till en jämn smet och häll sedan smeten i springformen. 
Grädda browniebotten mitt i ugnen i ca 40-50 minuter, kontrollera med en provsticka så att botten är klar. Låt sedan stå på ett galler och svalna. 
 

Cookie dough fyllning

55 g Smör
6 msk Farinsocker
2.25 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
200 g Sötad kondenserad mjölk
0.5 dl Chokladknappar 
 
Blanda smör och farinsocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjölet och vaniljsockret. Häll sedan i den kondenserade mjölken och rör om till en seg smet. Rör sedan i choklad knapparna. Låt stå i kylen till montering. 
 

Vanilj- och chokladbotten

50g Smör
2 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2,5 dl Mjölk
1 Äggvita
100g Chokladknappar
 
Sätt ugnen på 175ºC och smöra och bröda en springform med 22-24cm i diameter.
Blanda smör och socker vitt och poröst. Tillsätt de andra torra ingredienserna. Blanda sedan i mjölken och äggvitan och vispa till en jämn smet. Vänd sedan i chokladknapparna. 
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna på ett galler. 
 
Montering 
 
500 g Smör
600 g Florsocker
300g Sötad kondenserad mjölk
Chokladknappar.
 
Blanda smöret och florsockret. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken lite i taget under vispning så att frostingen blir luftig samt att man kontrollerar att den inte blir för lös. 
 
Börja med browniebotten på ett fat. Lägg sedan på cookie dought smeten på browniebotten. Lägg sedan på vanilj och chkladbotten överst. 
Spackla på frostingen över hela tårtan så hela tårtan täcks och det blir en fin form på tårtan. Det blir mycket frosting! Dekorera sedan med att spritsa frosting samt chokladknappar.
 
Tårtan är väldigt mättande och denna räcker till 15-20 personer.