Kaffecupcake med vitchokladfrosting
Sommaren är snart förbi och jag har bara jobbat. Knappt hunnit med något roligt alls känns det som... Lite har jag fått bakat också... Men idag har jag varit ledig och då tyckte jag att det skulle bakas, så det fick bli dessa godingar. Är man ledig så ska man njuta, och vad är bättre än cupcakes med kaffe och choklad?

Kaffecupcake med creamcheesefrosting
Muffinsen
1dl Kakao
2dl Kaffe
100g Smör
2dl Socker
2 Ägg
2,5dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1 nypa salt
100g Choklad
Sätt ugnen på 175ºC och klä en muffinsform med 12 muffinsformar.
Blanda kakaot och kaffet i en lite skål och låt svalna.
Vispa ihop sockret och smöret poröst. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Sila sedan ner de torra ingredienserna och rör om. Tillsätt sedan kaffe och kakaoblandningen och vispa till en jämn smet. Hacka till sist chokladen och vänd i smeten.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna och grädda sedan mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
Frostingen:
100g Vitchoklad
200g Smör
200g Philadelphiaost
5-6 dl Florsocker
Smält den vitachokladen över ett vattenbad och låt svalna, men inte så det hinner stelna. Vispa smöret och philadelphian ljust och luftigt. Vänd i chokladen i frostingen, tillsätt florsockret lite eftersom.
Spritsa på frostingen på över muffinsen.

Mums!