Silviakaka

Någon mer som känner att hösten börjar komma? Det gör jag! Men vädret är fortfarande mycket härligt och sitta ute på altanen på en fika fungerar fortfarande utmärkt!
    Silviakaka är en av de godaste kakorna min pojkvän vet, därav att den bakas en hel del. Receptet är även ett av de enklare att memorera och då går det även fort att baka. Så nu lägger jag ut ett recept på silviakaka och hoppas den blir lika bra för er som för mig när ni bakar den!
 
 
 
Silviakaka
6 Ägg
6 dl Socker
6 dl Vetemjöl
6 tsk Bakpulver
3 dl Vatten.
 
Sätt ugnen på 175 grader och smörj eller lägg ut bakplåtspapper i en långpanna med måtten 40x32cm.
    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i mjölet och bakpulvret. Häll sist i vattnet och vispa till en jämn smet. Häll ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt sedan svalna
 
 
 
 
Glasyr:
175g Smör
6 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
2 Äggulor
Kokos
 
Smält smöret i en kastrull och blanda i florsockret och vaniljsockret. Vispa till en jämn smet och häll sedan i de två äggulorna. Smeta ut glasyren på kakan och häll över ett jämnt lager med kokos.
     Skär kakan i 20 bitar och njut av en välsmakande silviakaka!