Plommonmarmelad

Härlig fredagsmorgon och helgen kommer bli super! Ska pröva ett nytt recept, något annorlunda än vad jag brukar göra men det kommer förhoppningsvis bli bra.
   Denna plommenmarmeladen är otroligt god till rostat bröd eller nygräddade frallor och är inte det en av de bättre helgfrukostarna så vet inte jag. Har en granne som har ett fint plommonträd och vi har fått mängder av plommon. Alltid roligt att använda bär och frukter som är egen skördat och när det är säsong.
 
 
Plommonmarmelad
0,5kg Plommon
0,25 dl Vatten
3 dl Socker
0,5 Citron
 
Skölj och tvätta plommonen och citronen. Kärna ur plommonen och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka blandningen mosig på svag värme.
    Tillsätt sedan sockret och skal och saft från citronen, koka på svag värme under lite omrörning tills blandningen har tjocknat något. När marmeladen tjocknat häll upp det i fina glasburkar och låt stå kalt.