Pistagegifflar
Idag blev det bullbak! Ska fylla på frysen i helgen och idag blev det bullar! Har även försökt med att göra kakor men det har verkligen inte gått min väg idag. Så än så länge är det bara pistagegifflar som finna i frysen, imorgon ska jag väl förhoppningsvis kunna få ihop något att frysa in så vi är redo när gästerna knackar på dörren!

Pistagegifflar
Deg:
150g Smör
3 dl Mjölk
50g Jäst
1 dl Socker
0,5 tsk Salt
14 dl Vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan i mjölken så det tillsammans får en fingertemperatur. Smula sedan ner jästen och häll degspadet ner i en bunke.
Häll i sockret, saltet och mjölet i bunken och arbeta fram en fin deg. Låt sedan stå och jäsa ca 30 minuter. När degen är jäst tar man ut den ur bunken och ner på en arbetsbänk. Dela degen i tre lika stora delar. Kavla ut degarna till en rektangulär form. Bred på pistagefyllningen och dela sedan degen i 8 remsor. Rulla ihop remsorna och lägg dem på en plåt. Pensla över ägg på gifflarna och grädda dem därefter i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna, pudra på lite florsocker innan servering för att få de ännu vackrare.

Pistagefyllning:
80g Skalade pistagenötter
100g Smör
100g Mandelmassa
1 dl Socker
2-3 Grön karamellfärg
Mixa pistagenötterna i en mixer eller en mandelkvarn. Blanda sedan nötterna med resten av ingredienserna. Sedan är pistagefyllningen redo att bredas på!
