Banankaka
Uppdateringar på bloggen! Har gjort en ny header, mycket stolt över den faktiskt. Tycker den blev riktigt bra. Ska även försöka ända färgen på bakgrunden av bloggen, rosa är faktiskt inte riktigt min stil även fast jag är tjej och gillar att baka.
Helgen har varit bra och jag har inte varit sugen på godia eller kakaor utan det kom nu i början på veckan! Så när jag kom hem från skolan igår fick det bli en banankaka! Perfekt att baka om man inte har ätit upp bananerna som ligger i fruktskålen och som börjar bli bruna. Alltid tråkigt att slänga mat! Måste tänka på miljön! Så det blev alltså en banankaka, mycket god och riktigt saftig kaka. Mjuka kakor är alltid lite roligare att baka och även att bjuda på när någon ska komma på besök och man vill bjuda på kaffe och kaka istället för en småkaka. Visst båda kakaor har sin charm, men mjuka kakaor är liiite bättre.

Banankaka
150g Smör
2 dl Socker
2 Ägg
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Ingerfära
2 tsk Kanel
3 Bananer
0,5 dl Kaffe

Sätt ugnen på 175 grader och se till att garllret är i nedre delen av ugnen. Smörj sedan en kakaform som rymmer ca 1,5l.
Rör smöret och sokret poröst. Vispa sedan i äggen försiktigt. Blanda sedan alla torra ingredienser och rör om. Mosa bananerna i en skål, vill man inte ha bananbitar i så mosa ordentligt, och häll bananerna och kaffet i smeten. Rör tills smeten blir jämn och fin, fördela sedan smeten i kakformen.
Grädde i nedredelen ca 1h, man ser att kakan är klar när den drar ihop sig och man kan se ett litet mellanrum mellan kakformen och kakan. Låt kakan svalana och njut sedan av en god och saftig banankaka!
