Tekakor
Säger det igen, hembakt bröd är bäst! Så nu luktar det nybakat bröd i hela huset, helt underbart när det är lov. Vädret bjuder på regn så en nybakad smörgås med en kopp te är väldigt mysigt just nu. Så idag har jag bakat tekakor, ett härligt lätt och mjukt bröd. Inte det nyttigaste men när det är hembakat så är det alltid lite bättre!

Tekakor
50 g Jäst
50 g Smör
3 dl Mjölk
2 dl Vatten
1 tsk Salt
50 g Smör
3 dl Mjölk
2 dl Vatten
1 tsk Salt
1 msk Socker
12 dl Vetemjöl
12 dl Vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken och vattnet och värm upp till 37 grader. Lös upp jästen i spadet och rör i salt och socker. Arbeta in mjölet sådet blir en fin deg. Låt jäsa i 30 min.
Dela degen i 12 bitar och platta ut till runda små bröd och lägg på bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250°C medan bröden jäser. Grädda bröden i mitten av ugnen i 10 min. Låt bröden svalna. Bröden går utmärkt att frysa.
