Scones
Blev mysfrukost idag! Har en liten sovmorgon på onsdagar men idag gick jag upp lika tidigt som vanligt och använde tiden till att baka scones! Så blev en härlig engelsk frukost med scones, te och marmelad. Blev väldigt gott!

Scones
4,5dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
2krm Salt
50g Smör
2dl Mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ihop mjölet med saltet och bakpulvret. Blanda i smöret med hjälp av händerna. Häll sedan i mjölken och rör om med en slev. Dela degen i två och lägg båda degarna på ett bakplåtspapper. Mjöla fingrarna och tryck ut degarna till två platta kakor, ca 1,5cm tjocka.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10 minuter. Låt bröden svala någon minut med scones ska serveras varmt.
Scones är inget bröd som man storbakar och fryser in och sedan tar upp igen efter någon vecka. De ska äta direkt och helst med någon god marmelad eller ost.