Morotslimpa
Nu äntligen kommer ett inlägg! Som ni har väntat! Jag levererar med detta goda morotsbröd! Grymnt sftigt och helt magiskt gott. Detta brödet kommer vara min frukost och kvällsmat resten av veckan det kan jag lova. Här kommer receptet:

Morotslimpa
4 dl Vetemjöl
4 dl Rågsikt
1 dl Haveregryn
1 tsk Salt
2 msk Linfrön
1 dl Solrosfrön
2 tsk Bikarbonat
3 dl Naturell yoghurt
1 dl Mjölk
0,5 dl Sirap
2 dl Rivna morätter

Sätt ugnen på 175 grader och se till att gallret är i nedre delen av ugnen
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Häll sedan i yoghurten, mjölken och sirapen. Rör runt till en ganska kletig bröddeg. Tillsätt sedan de rivna morötterna. Rör om ordentlgt så morötterna blir jämnt fördelade i degen.
Smörj en avlång form med honung och linfrön (gärna krossade) och fördela degen jämnt i formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Låt det sedan svalna lite på ett galler och servera sedan med ett gott pålägg. Mums!

smaskens! Du tar sjukt snygga bilder!