Trillingnöt
Nu kommer första julgodis receptet in på bloggen! Trillingnöt blir först på listan och är en av de godisarna som först försvinner i Aladdin asken hos många familjer. Min favorit är Höstnougaten så gråter inte floder när Trillingnöten är slut. Men för att alla i familjen ska få en trillingnöt så varför inte göra en sats trillingnöt själv?
Receptet är busenkelt och det är inte mycket som behövs för att få till några godingar!

Trillingnöt
200g Choklad
1,5dl Hasselötter
För att inte godiasrna ska smälta så är det viktigt att tempurera chokladen först. Då smälter dem inte direkt när ma rör vid dem. För ett tempurera choklad gör man såhär: Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad. Resterande chokladen ska rivas, antingen i ett rivjärn eller i en matberedare. När chokladen har smält över vattenbadet ska den rivna chokladen vändas i och smältas tillsammans med den smälta chokladen. Blir det små klupmar så ta skålen över vattenbadet ca 5-10 sek och rör sedan om igen till all choklad har smält.
Nu är chokladen tempurerad och då är det tid för våra hasselnötter! Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, var noga med att ha koll på dem så de inte bräns vid, det går nämligen fort att rosta nötter. Blande sedan i alla nötter i hälften av den tempurerade chokladen. Rör om och ta sedan upp de chokladtäckta nötterna tre och tre och lägg på ett bakplåtspapper. Låt nötterna sedan stå i kylen tills chokladen har stelnat, vilket går ganska fort eftersom chokladen är tepurerad. Sedan ska de chokladtäckta nötterna doppas ännu en gång i den andra hälften av chokladen. Sedan ska de stå i kylen tills de ha torkat. Nu ska det finns lite choklad kvar och den chokladen ska vi dekorera trillingnötterna med. Häll den överblivna chokladen i en spritspåse och gör ett litet hål, spritsa över chokladen snygg. Jag brukar bara dra fram och tillbaka så att det blir snygga linjer på pralinerna.

åh gott :)