Risen-Snittar

Som jag har längtat! Har verkligen haft så mycket runt mig det senaste att bloggen har kommit lite i skyundan, men nu har jag äntligen tagit mig tid att baka lite! Detta recept gjorde jag efter ha läsa Baka med Frida:s olika recept på olika typer av snittar. Så enkelt och så varierande!
Dessa snittar blev så bra, seg och mörk kola med spröda och goda snittar! Mums! 
 
 
 
Risen -Snittar
300g Smör
7dl dl Vetemjöl
3 dl Strösocker
6 msk Kakao
6 msk Ljus sirap
1 msk Vaniljsocker
1 msk Bakpulver
1 påse Risen 
 
Sätt ugnen på 175ºC. 
Knåda ihop smöret, mjölet och sockret på köksbänken till en klump. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och knåda ihop till en degklump. Täck degen med plastfolie och låt den vila i kylen 20 minuter. Dela sedan degen i fyra lika stora delar och rulla ut till runda längder. Platta ut längderna på bakplåtspapper. Dela alla risenkolor så det blir tre delar av en kola. tryck sedan in kolorna i mitten av längderna. 
Grädda i ugnen i ca 12 minuter, efter de kommit ut ur ugnen så snitta upp längderna innan de hinner stelna.
 
 
 
#1 - - Emma ♥:

Ser goda ut!