Mormors äpplekaka
Många vet alla de bästa recepten går i arv och detta receptet är från min mormor. Mamma baka den när jag var liten och jag har alltid tyckt att den är jättegod, vad kan bli bättre än en kaneldoftande äpplekaka när höstvädret börjar komma?

Mormors äpplekaka
4 Ägg
4 dl Socker
100g Smör
2 dl Mjölk
6 dl Vetemjöl
4 tsk Vaniljsocker
4 tsk Bakpuver
5 Äpplen (gärna röda svenska nu när det är säsong)
Kanel
Socker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj den långpanna med smör och ströbröd.
Smält smöret och låt det svalna genom att hälla i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten. Häll sist i vätskan som består av smöret och mjölken under lätt omrörning. Häll nu i smeten i långpannan och bred ut den jämnt fördelat.
Skiva äpplena i skivor och lägg skivorna tätt ihop. Häll sedan över rikligt med kanel och socker. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Håll koll på kakan, man kan behöva sänka värmen till 175 grader och den kan även behöva längre eller kortare tid i ugnen.
