Kaffeglass

Baka baka baka! Älskar det verkligen! Att pröva nya recept, hitta egna kombinationer och smaker är helt underbart! Processen är självklart det roligaste och glass (för att få den bra) tar tid! 
   Har varit lite febrig de senaste dagarna och vad hjälper om inte glass? Har varit sugen på kaffeglass så extremt länge så det var inte någon tvekan på vad för smak jag skulle välja. Resultatet blev mycket bra och jag kommer absolut göra detta flera gånger till!
 
 
 
Kaffeglass
2,5 dl Grädde
2,5 dl Mjölk
0,5 krm Äkta vaniljpulver 
1 dl Socker
0,25 dl Mörkt muscovadosocker
0,25 dl Brunt farinsocker
5 äggulor
3-6 tsk snabbkaffe
Choklad
 
 
 
Koka upp grädden, mjölken och vaniljpulvret i en kastrull på medelnivå. Vispa undertiden de olika sockrena med äggulorna tills det blir riktigt luftigt. Häll sedan i den varma gräddblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt och häll sedan allt i kastrullen och värm upp till 75 grader. Ta av kastrullen och blanda i snabbkaffet, beronde på smak och tycke så har man i olika mycket snabbkaffe, jag hade i 5 tsk och det passade min smak väldigt bra. Ställ sedan kastrullen tillbaka på plattan och värm upp glassblandningen till 83 grader. Häll därefter upp blandningen i en skål och låt svalna i rumstemp i ca 30 minuter. 
   När blandningen har svalnat ska den stå i kylen minst 4h men helst över natten eller över dagen beroende på när man börjar. Efter detta moment ska glassen köras i glassmaskin, har man inte en glassmaskin ska man låta glassen stå i frysen och röra om var 20:e minut i ca 4h. Jag har en glassmaskin och med det sparar man mycket tid. Har man kört den i glassmaskin ska den sedan stå i frysen tills den har stelnat. Har man inte glassmaskin så är glassen klar efter de 4h man har rört om i glassen. Jag toppade glassen med lite riven choklad, inte för smaken utan för det var lite snyggt.
  Detta blev verkligen den godaste glassen! Kan låta krångligt med att värma och att röra om, men det är så värt det!