Hallon- och kardemummamuffins

Muffins och cupcakes är något av det roligaste att baka eftersom det finns så många olika sorter smaker! På Espresso house finns det en muffinmed smak av kardemumma och hallon, det är där jagg fått idén av att göra denna muffinsen. Jag dock prövat att lägga till marzan kräm för att få en ytligare smak och höjning på muffinsen. Nöjd med resultatet och dem blev mycket vackra!
 
 
Hallon- och kardemummamuffins
100g Smör
2 dl Mjölk
2 Ägg
1,5 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Kardemumma
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
2 dl Marzankräm
Hallon
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
   Koka ihop marzankrämen enligt anvisningar på förpackningen och låt stå och svalna.
   Smältsmöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i mjölet, kardemumman, vaniljsockret och bakpulvret i äggsmeten. Vispa sedan försiktigt i smör- och mjölkblandningen i smeten. 
  Häll häften av smeten i alla muffinsformar. Fördela sedan marzankrämen i alla muffinsformar, en liten sked i verje form ugnefär. Lägg sedan i några hallon och häll på resten av smeten på muffinsarna så marzankrämen och hallonen täcks. Toppa sedan muffinsarna med hallon ooch grädda dem sedan i mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta sedan ut dem och låt dem svalna på ett galler. Enjoy!
 
 
0 kommentarer publicerat i Muffins/Cupcakes
Taggar: Hallon, Hallon och kardemummamuffins, Hembakat, Hemmagjort, Höstkaka, Muffins, kardemumma