Kanelmüsli med torkat äpple

Fortsätter med frukosttemat! Hösten är här och min müsli är slut, så då blir det till att göra en liten höstmüsli. Kanel och äpple är väl så höstigt som det bara går? Så fick bli kanel och äpple müsli! Har för första gången även torkat frukt! Tar sin tid men det sköter sig själv så det var verkligen inget svårt och något jag kommer göra igen!
 
Kanelmüsli med torkat äpple
 
Torkade äpplen:
Äpple
Kanel
 
 
Sätt ugnen på 50 grader varmluft, detta är viktigt eftersom äpplena ska bli av med allt vatten.
  Skiva äpplena, hur många du vill ha, i tunna skivor ca 2-3mm. Strö kanel över ett bakplåtspapper och lägg på äppleskivorna. Strö över kanel på äpplen så båda sidor är täckta av kanel. Torka äpplena i mitten av ugnen i ca 4-4,5 timmar. Det sköter sig självt i ugnen så det är inget som behövs göras under tiden de är i ugnen.
 
 
Müsli 
5dl Fiberhavregryn 
1dl Pumpakärnor
1dl Solrosfrön
1dl Linfrön 
1dl Sötmandlar
1dl Hasselnötter
3msk Kanel
2,5dl Vatten
2,5dl Honung
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
   Hacka nötterna och blanda ihop alla torra ingrdienser i en bunke. Blanda vatten och honung i en shaker och häll i bunken. Rör om alltihop och häll över blandningen på en bakplåt. Sätt plåten i mitten av ugnen och där ska müslin vara i ca 1 timme. Var tionde minut ska man ta ut plåten och röra om, annars blir det en stor müsli kaka. Jag själv gillar när det är klumpar i men vill man inte ha det får man röra om müslin ordentligt varje gång man tar ut den ur ugnen. 
  När müslin är klar låt den svalna några minuter. Ta sedan de torkade äpplena och krossa dem över müslin. Förvara det i en trevlig burk och servera müslin till en härligt god yoghurt!