Filmjölksbröd med frön

Hyllar återigen hembakat bröd! Det är så gott. Detta brödet är ett bröd som är grovt men även väldigt mjukt och saftigt! Bra för magen, ger den något att jobba med och det är ju självklart en perfekt start på dagen. Lättbakat, ingen jäsning eftersom det bakas på bikarbonat, bara blanda ihop allt och in i ugnen! Super gott, testa så ser ni!
 
 
Filmjölksbröd med frön
 
2dl Mjöl
2dl Rågmjöl
1.5dl Rågsikt
0.5dl Sesamfrön
0,5dl Krossade linfrön
0,5dl Pumpafrön
0,5dl Solrosfrön 
2tsk Bikarbonat
0,25dl Rapsolja eller Majsolja
0,25dl Ljus sirap
5dl Filmjölk
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Se till att gallret är längs ner i ugnen. 
   Rör ihop alla torra ingredienser och häll sedan ner de våta. Rör alltihop till en ganska blöt deg. Häll degen i en bakplåtsklädd eller smörjd avlång form. Strö på lite frön för synens skull. Grädda sedan i nedre delen i ca 90 minuter. Låt de svalna en stund, sedan är det bara att njuta av ett gott, grovt och saftigt bröd!
 
 
En kommentar publicerat i Bröd och Müsli
Taggar: Bakning, Bröd, Grovt, Grovt, saftigt och mjukt bröd, Grovtbröd, Nybakat bröd, nyttigt
#1 - - Anonym:

Sitter nu och äter ett par skivor av det goda filmjölksbrödet, som jag bakat i dag. Skall endera dagen testbaka scones. När det om 3 veckor är min tur att ha bridgen skall jag bjuda på nygräddade scones med troligenLemon curd. Kram Margareta i Höganäs

Svar: Vad roligt att höra! Då får vi hoppas att bridggänget tycker om sconesen! Kram!
Ester