Hallon-cheesecake
Sista arbetsdagen idag innan midsommar och då tyckte mamma att hon skulle ta med en tårta till jobbet, Fick i uppdrag att göra en cheesecake och det blev denna! Mycket lätt att göra och super god!
Denna cheesecaken görs dagen innan den ska serveras eftersom den ska stå i frysen 3h och kylen 6h.

Kexbotten:
200g Degestivekex
100g Smör
Mixa i sönder kexen i en mixer och tillsätt sedan smöret. Tryck ut blandningen med hjälp av en sked i en rund form. Grädda sedan i ugnen i 175 grader i 5 minuter. Kan efter den gräddas återigen tryckas ut, men försiktigt. Låt sedan kexbotten svalna i kylen innan man häller på det andra lagret!

Cheesecaken:
5 st Gelatinblad
200g Philadelphiaost
200g Philadelphiaost
3 dl Florsocker
2 st Äggulor
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Vispgädde
1 Lime
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Vispa philadelphiaosten och florsockret till en jämnsmet. Tillsätt äggulorna och vaniljsockret.
Vispa grädden i en egen skål tills den får en fast konsistens.
Kläm ur saften av limen i en liten kastrull. Kläm ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen. Värma upp limesaften och rör om till gelatinbladen har löst upp sig.
Vänd i grädden i äggsmeten och tillsätt sist limesaften som har svalnat.
Häll smeten över den kalla kexbotten och sätt in formen i frysen och låt den stelna där i 3h.

Hallongelén:
3 st Gelatinblad
1 dl Hallon
1/2 dl Hallonsaft
2 dl Vatten.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Pressa hallonen i en sil över en kastrull så inga kärnor kommer med. Tillsätt sedan hallonsaften och vattnet i kastrullen. Lägg i gelatinbladen och värm upp blandningen så gelatinbladen smälter. Låt blandningen svalna innan den hälls på cheesecaken. När geléblandningen är på cheesecaken så låter man den stå i kylen 6h. Då har gelén hunnit stelna och cheesecaken har tinat från tiden i frysen.
