Vinbärsrutor med havretäcke

Har varit ledig denna veckan som sagt men blev inte som jag hade tänkt. Tanken var att vara hemma och kunna baka en del men istället bar det iväg till Falkenberg till min kära syster. Men det är inget jag klagar över, mer tvärtom!
Min syster och hennes sambo bor på ett litet torp och har det väldigt mysigt. I deras trädgård har dem en hel del vinbär, som jag även tog med mig hem! Så när jag kom hem blev det att pröva ett nytt recept jag hittat på en annan bakblogg, A Lovley Cake som bl.a. fick mig att starta min blogg! Här kommer i alla fall receptet!
 
 
 
Vinbärsrutor med havretäcke
150g Smör smält
1/2dl Mjölk
3 Ägg
3dl Socker
1tsk Kardemumma
4 1/2dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
1msk Vaniljsocker
4dl Röda vinbär
 
Havretäcket:
2dl Havregryn
1dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
50g Smör smält
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsplåt med måtten 25cm x 35cm med bakplåtspapper.
Smältsmöret i en kastrull. Blanda sedan ner mjölken och kardemumman.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll sedan i degspadet i smeten. Häll sedan i resten av det torra ingredienserna i smeten. Häll ut smeten i ugnsformen och stör sedan på bären.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till havretäcket och strö över det över kakan.
Låt stå i mitten av ugnen i 30 minuter. Kolla om den är klar med hjälpa av en provsticka. Är den inte klar, ställ kakan i den nedre delen av ugnen och lägg på en foliepapper. Då bränns den inte och kakan blir klar fortare eftersom det oftast ä i botten kakan är ogräddad.