Hallon cupcakes

Första veckan i skolan är avklarad! Dock har det blivit lite lite bakning. Nu när skolan har kommit igång ska jag försöka hålla mig till sötsaker och underbara bakelser på helgen. Men nu är det helg och jag bakar!
     Älskar att baka cupcakes! Blir så mycket roligare när man kan garnera dem precis som man vill! Fick en cupcakes-bok i födelsedagspresent och man blir så inspirerad och får massor av idéer! Igår Bakade jag då halloncupcakes. Blev jättesöta och supergoda!
 
 
 
Halloncupcakes
 
Muffinsen
200g Smör
4 Ägg
3 dl Socker
5 dl Vetemjöl
125g Hallonkrämpulver
2 tsk Bakpulver
1 Msk Vaniljsocker
3 dl Vispgrädde
Hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader och klä två muffinsplåtar med 20 muffinsformar.
    Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet, hallonkrämpulvret, bakpulvret och vaniljsocket i äggsmeten. Häll sedan i vispgrädden, den ska vara ovispad. Häll sist i det avsvalnade smöret.
    Häll i hälften av smeten i alla formar. Lägg sedan i 2-3 bär i varje form. Täck sedan hallonen med resten av smeten i varje from.
    Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca15 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
 
 
 
Frostingen
5 dl Florsocker
250g Smör, rumstemp 
1 tsk Vaniljextrakt
1 dl Hallonpuré*
 
Vispa smöret tills det blir mjukt. Vispa sedan ner resten av ingredienserna. Rör om på hög hastighet i 2-3 minuter.
    Spritsa på muffinsen och njut av goda cupcakes!
 
*Hallonpuré
Värm upp 2dl hallon i en kastrull tillsammans med 2 msk socker. Sila av purén så de små fröna försvinner.
 
 
#1 - - margareta i höganäs:

Nu är jag lika stolt som mormor margareta, tänk vad du kan. kan du tänka dej recept på scones och piroger? Kram!

Svar: Vad roligt att höra! Ja det kan jag allt kunna ordna! Tack för tipset.
Ester