Grova frukostfrallor

Som sagt har jag stor bakat idag. Utöver kakorna jag bakat ha jag också bakat bröd. Hemmagjort bröd är det bästa som finna. En nygräddad skiva bröd med smör och en skiva ost till frukost är himlen! Men är också lika goda dagen efter. Dessa frallor går även att frysa in och sedan ta upp och smakar lika gott som dem gjorde när dem var nygräddade.
 
Grova frukostbullar
50g Jäst
5dl Mjölk
1/2dl Olivolja
1 1/2tsk Salt
1/2 dl Linfrön
2dl Grahamsmjöl
7dl Rågsikt
3-4dl Vetemjöl
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Värm upp mjölken och oljan i en kastrull till fingertempratur. Häll det sedan i en skål. Smula ner jästen och rör om tills den har löst upp sig. Häll sedan i salt, socker och linfröna. Häll sedan i grahamsmjölet, rågsiktet, och mjölet.
Låt sedan degen jäsa i 30-40 minuter under en duk, för att öka på jäsningen kan man låta skålen stå i ett varm vattenbad.
Arbeta sedan ut degen och gör till 20 stycken frallor. Låt dem jäsa ytligare 30 minuter på plåten. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt sedan frallorna svalna en aning. Njut av nygräddat bröd!